top of page

6 tips når du skal arrangere julebord


Begynn tidlig!

Ifølge TBA Events arrangeres det 15 000 julebord bare i Oslo. Det sier seg selv at de beste lokalene, maten, og underholdningen blir fullbooket tidlig. De absolutt mest frempå planlegger julebordet før sommeren, men om du starter i september så er du ute i normalt god tid. Det er fortsatt mulig å planlegge julebordet i oktober, men det vill være atskillig vanskeligere å finne bra lokaler, underholdning osv.

Når vil du ha julebordet?

Nesten alle ønsker å arrangere julebord fredag/lørdag de to siste helgene i november eller de to første helgene i desember. Om du feks kan arrangere julebordet de to første helgene i november eller en torsdag vil det være lettere å finne artister og lokaler som er ledig, samt at du ville kunne få en bedre pris.

"Nothing good happens after 2 AM."

Et sitat fra Ted Mosby i How I Met Your Mother som er veldig gyldig på norske julebord. Jeg anbefaler å planlegge julebordet slik at maten er ferdig til rundt kl 22. Dermed vil gjestene ha tid til å prate, danse der hvor dere er om dere har DJ eller band. Slik får dine kollegaer ha det gøy sammen før early-birdsa drar hjem eller partyløvene drar på byen.

Bruk et eventbyrå

Er dere mer en 50 personer? Få hjelp til planleggingen, brukt et eventbyrå. Eventplanleggere har dette som fulltidsjobb av en grunn. De tenker på alle ting som vi dødelige ikke gjør. Skal det være duker på bordene, når er det smart med røykepauser, lyssetting av lokalet slik at stemningen blir ekstra magisk. De sørger for at teknikken er i orden og ikke minst vil dem kvalitetssikre underholdning og sørge for at artister, hovmester og alle gjør jobbene sine slik for at dere får det beste julebordet. Med et eventbyrå så kan du slappe mer og nyte festen selv!

Underholdning

Underholdning? Komiker, akrobat, Magiker, skjult teater eller gjør det selv. Vi har det gøyest der underholdningen trekker oss inn og vi kan ta del i den. Så om dine kollegaer har lyst å bidra med en allsang, sketch eller lignende så er dette ofte en super bonus til en kveld, MEN! og det er et stort men: Dette fungerer sjeldent som hovedunderholdning. Per fra regnskap har kanskje alltid drømt om å være trubadur, og en låt er gøy siden dere kjenner han, men når låt nr 4 kommer på i kjent karaokestil så blir det tydelig at han ikke er den neste Sondre Justad. Profesjonell entertainere jobber fulltid med underholdning nettopp fordi det er en kunst å vite nøyaktig hva som er rett for dine gjester. Her en sjekkliste over ting du burde tenker over når du booker underholdning:

1. Gode referanser over flere år.

2. Artisten bør ha flere ben å stå på: En trubadur som både spiller gitar, synger og forteller vitser eller en Magiker som og er morsom har flere virkemidler å nå igjennom til dine kolleager enn feks. en komiker som kun har vitser å spille på.

3. Personlighet som du liker. En artist må ikke bare være dyktig, men og likanes. Artisten kan være super morsom, men om gjestene dine ikke liker han så vil de ikke bli underholdt

4. Sørg for at teknikken er bra, det nytter ikke å bruke 30 tusen kroner på en bra artist om han ikke har en scene der han blir sett og et lydanlegg som skurrer. Og husk at en artist bør sjeldent gå på scenen etter 21 på et julebord.

5. Lytt til artisten sine tanker om hvordan og når underholdningen bør finne sted. Dette er jobben vår og vi ønsker å gi dere det beste showet mulig.

Musikk

Band, Dj, Playlist? Har dere et lokale og ønsker at festen skal ta av og at gjestene blir i lokalet så er det ingenting som slår et coverband som spiller 2x45 min set etter desserten. Nordmenn liker å synge med å danse etter noen glass så har du et coverband som kan spille sing-alongs låter som dine gjester kan så blir det ofte en suksess. Følger dere opp med en dj etterpå så har dere valgt platinumpakken. Om budsjettet ikke dekker et band så kommer dere langt med en god DJ. Igjen så er det julebord og husk på at DJ må vite at dette ikke er en gig hvor han/hun kan bruke kvelden på teste ut de nye feteste houselåtene. Om dere verken skal ha DJ eller band, sørg ihvertfall for at dere har et brukbart anlegg å spille musikk fra, finn en god playlist på spotify, og ikke la 15 personer prøve å bytte låt annethvert minutt.

Trenger du tips til Eventbyrå, underholdning, band eller dj så send meg gjerne en melding her eller på post@hansgrane.no så anbefaler jeg gjerne noen av mine favoritter. Lykke til med å arrangere deres julebord, husk det viktigste er at det skal være gøy!

Les mer om hva jeg kan tilby deres julebord på

Nylige poster
Arkiv
Søk på tags
Ingen tagger enda.
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page